Elektrokoaguláció

74 / 100

Az elektrokoaguláció más megközelítést, újszerű megoldást nyújt az ipari szennyvízkezelés megszokott visszatérő problémáira.
Működési elve, hogy egy különleges fémötvözet anódon való felhasználásával, elektrokémiai reakció segítségével, aktív fém kationokat hozunk létre, melyek hatékonyan elősegíti a koagulációt és a flokkulációt.

Elektrokoaguláció - Flexo tisztító

A kilépő fém kationok a katódon keletkező hidroxid anionokkal reakcióba lépve abszorbáló tulajdonságú  fém-hidroxid vegyületet alkotnak.
Az ily módon keletkezett szivacsos szerkezetű pelyhek kötődnek a szennyvízben lebegő anyagokhoz, könnyen szűrhetővé válnak.

Elkerülhetővé válik egyéb vegyszerek hozzáadása, mely a szennyvíz sótartalmát megnövelné ami esetleg határérték túllépést okozhatna.
A kezelés során nem kerül a rendszerbe idegen vegyszer, mely a gyári technológiai folyamatokat károsan befolyásolná, így a megoldás különösen jól alkalmazható zéró- kibocsátású üzemek (ZLD) tisztító berendezéseként.

A technológia előnye a sokoldalúság, energiahatékonyság, környezeti terhelés csökkenése, stabil működés, jól automatizálhatóság.

Összetett, több berendezésből álló szennyvíztisztítókkal szemben egyszerű felépítésű.
Részegységei az elektrokémiai kezelő reaktor, ülepítő és szűrőberendezés.
A szilárd szennyeződés jól vízteleníthető, alumínium és vas tartalmú szennyvíziszap.

A működés során számos tanulmány szerint előfordul az elektródák passziválódása. A folyamat elkerülése érdekében kifejlesztett, speciális ötvözetből készült elektródákat használunk.

A polaritás rövid időre történő megváltoztatásával és helyi mechanikai tisztítással a berendezés folyamatos üzemben alkalmazható. Ennek köszönhetően a nagy kezelési kapacitás és kiváló teljesítmény biztosítható.

Az elektrokoaguláció felhasználási területei

 • NTextilipar (KOI, BOI csökkentés, színezőanyag pigmentek eltávolítása)
 • NBőripar (KOI, BOI, szulfid csökkentés, króm eltávolítás)
 • NNövényi olaj gyártás (KOI, BOI, csökkentés, polifenol eltávolítás)
 • NFém felületkezelés (nehézfém és foszfor eltávolítás)
 • NOlaj emulzió bontás (olaj eltávolítás)
 • NFlexo nyomtatás (fotopolimer eltávolítás)
Egyedi ajánlat
close slider

  Kérjen egyedi, személyre szabott árajánlatot!

  Név* (kötelező mező)

  Cégnév

  E-mail cím* (kötelező mező)

  Telefonszám

  Tárgy

  Üzenet* (kötelező mező)

  Kérdése van?